+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze groepsreis eenvoudig en snel.

Boek nu

Italië - Groepsreis Dolomieten - Trentino september

13 september tot 19 september

vanaf €739

De andere Dolomieten

Deze prachtige reis vind plaats vanuit een prachtig in 2017 volledig gerenoveerd hotel in de buurt van Trento. Vanuit hier rijdt je routes die zowel de mooie en veel minder toeristische kant van het Gardameer laten zien als enkele van de bekende Dolomieten passen zoals Passo Compolonga, Passo Nigre en Passo Pellegrino. Dit gebied staat bekend om de vele onbekende passen van de Dolomieten. Het hotel beschikt over een grote parkeergarage voor de motoren, parkeerplaatsen voor auto's met aanhangwagen en transporter bussen, een heerlijk zwembad, ruime kamers met inloopdouche, een heerlijk terras, zowel binnen als buiten en uitgebreid ontbijt en overheerlijk diner. Vanuit hier worden alle dag routes gereden waarbij je bijna dagelijks de keuze hebt tussen korte en lange routes. Op zondag 13 september wordt je verwelkomt door de reisbegeleiding van Horizon Motor Reizen waarna je na het ontvangen van je kamer sleutel kunt genieten op het terras tot je gezamenlijk gaat dineren rond 19:00 uur.

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

Maandag 14 september  - Parco Naturale Paneveggio – Pale di San Martino

De eerste rondrit gaat naar Parco Naturale Paneveggio - Pale di San Martino waar nog vele bekende Dolomieten passen liggen welke je dan vandaag ook gaat rijden met de keuze tussen een korte en lange route. Je start na een uurtje rijden met Passo Lavazé welke 1808 meter hoog is en een stijgingspercentage van maar liefst 18% heeft. Hier is het duidelijk zichtbaar dat het noodweer van 2018 haar sporen nagelaten heeft, iets wat je de rest van de week ook nog zeker vaker tegen gaat komen. In totaal zijn er in de Dolomieten meer dan 14 miljoen omgewaaid in de storm van november 2018. De volgende passen rijdt je vandaag ook nog, Passo Niger - 1690 meter, Passo Karer - 1745 meter, Passo Valles - 2032 meter, Passo Rolle 1989 meter, Passo Brocon 1616 meter en Passo Forcella van 875 meter. Na al deze passen keer je moe maar voldaan terug naar het hotel waar het zwembad al op je licht te wachten voor een heerlijke verkoelende duik.

Dinsdag 15 september - Cima Tosa

Na een uitgebreid ontbijt vertrek je vandaag voor een rondrit door het prachtige gebied Cima Tosa. Een gebied met ontelbaar veel appels en druiven waar je regelmatig doorheen rijdt. Vandaag breng je een bezoek aan Lago di Tovel, een doodlopende weg naar een prachtig bergmeer (tolweg) van 11 kilometer heen en 11 kilometer terug. Een stop die je niet snel zal vergeten midden in dit natuurgebied. Daarna volgen de bochten elkaar snel op over diverse onbekende passen zoals b.v. Passo Campo Carlo Magno van 1682 meter. Boven op deze bergpas heb je schitterend uitzicht op verschillende kale bergmassieven waar de Dolomieten zo bekend om staan. Vervolgens rijdt je over verschillende mooie SS wegen terug naar het hotel.

20190909132603
20190912151443

Donderdag 17 september - Bassano del Grappa

Vandaag op het menu, prachtige onbekende smalle bergpassen in de richting van Bassano del Grappa. Ook vandaag kun je kiezen voor een lange en korte route welke je de mooiste wegen van dit gebied laten zien. Als je het aantal bochten die je vandaag gaat rijden zou gaan tellen dan raak je gegarandeerd de tel kwijt, zoveel zijn het er. Naast enkele bergdorpen zoals Arsiero en Valstagna en benoemde bergpassen zoals Passo Sommo van 1341 meter en Passo Borcola van 1250 meter kom je wel door een heel bijzonder dorp genoemd Zoreri waar geen mensen maar aangeklede poppen door het gehele dorp verspreid staan. Een heel bijzonder aanzien. Het laatste gedeelte van de route zie je het meer van Caldenazzo al liggen en zo weet je dat je weer bijna terug bent bij het hotel.

Vrijdag 18 september - Lago di Garda

Zoals de naam al doet vermoeden rijdt je vandaag een route richting het Gardameer maar wees niet bang, je rijdt geen standaard rondje om het altijd erg drukke Gardameer, nee jij rijdt de prachtige bergpas die parallel aan het Gardameer loopt waarbij je maar op één moment oog in oog komt te staan met het zo bekende meer. Stop je hier niet dan mis je dit grootste meer van Italie volledig. Helemaal niet erg want de route is fantastisch en je rijdt de gehele dag tussen de 500 en 1000 meter hoogte. 

 

Zaterdag 19 september - Huiswaarts

Na een goed ontbijt pak je je spullen bij elkaar, neem je afscheid van alle andere reis genoten en neem je afscheid van elkaar. Onderweg naar huis zul je nog regelmatig terugdenken aan deze indrukwekkende reis in het onbekende gedeelte van de Dolomieten.

20190909104008
Boek nu