+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze groepsreis eenvoudig en snel.

Boek nu

Engeland - Groepsreis Lake District

04 mei tot 10 mei

vanaf €1199

Een betoverend landschap

Bacon, een gepocheerd of gebakken ei of een roerei, gegrilde tomaatjes, gebakken champignons, warme toast met boter, worstjes en een kopje thee met een scheutje melk en honing; zo de dag beginnen is een van de charmes van Engeland. Net zoals links rijden. Beide maken deze reis naar het idyllische Lake District nog specialer!

Het Lake District National Park is een ongelofelijk mooi park in het noordwesten van Engeland, dat met reden op de werelderfgoedlijst staat. Het landschap bestaat uit bergen, heuvels, bossen en talloze meren, die het wondermooie landschap weerspiegelen. Samen met de vele lieflijke dorpjes en stadjes, landhuizen, kastelen, tuinen en kleinere parken is het een heerlijke streek om te leren kennen.

Ervaringen van onze klanten

Er zijn voor deze reis nog geen ervaringen achter gelaten. Heb je deze reis gemaakt? Laat dan hier jouw ervaring achter.

Ontspannende overtocht en een schitterende aanrijroute

Het startpunt van deze reis is de haven van IJmuiden waar de reisbegeleiding van Horizon Motor Reizen je al op staat te wachten. Na het inchecken op deze ferry naar Newcastle leg je je spullen in je hut en kun je de boot gaan verkennen. 's avonds zal er gezamenlijk gedineerd worden.

Als je de volgende ochtend van boord rijdt, is het wellicht even wennen om links te rijden. Maar we kunnen je verzekeren dat je na een halfuurtje niet meer beter weet. En waarschijnlijk vind je het net als de meeste motorrijders algauw heel relaxed. Vanuit Newcastle zet je via Hadrian's Wall koers naar het Lake District. Je logeert in een goed hotel in Bowness-on-Windermere. Je kamer is ruim en in Engelse stijl ingericht. Het sfeervolle restaurant serveert elke ochtend een full English breakfast en 's avonds een smakelijk diner. Overigens is het Windermere, dat hemelsbreed 500 m van het hotel ligt, zowel het grootste (14,8 km2)) als het langste (17,7 km) meer van het Lake District.

Unieke motorvakantie naar het Lake District in Engeland

De dagroutes leiden je door alle delen van het district. Je rijdt door Eskdale Valley en bezoekt het dorpje Eskdale Green waar je Muncaster Castle kunt bezichtigen. Je komt door de knusse en gezellige stadjes Grasmere, Kendal en Keswick. St. Bees Head is het meest westelijke punt van Noord-Engeland. Bij helder weer kun je van hieruit Isle of Man zien liggen. Op de kliffen staat een historisch vogelreservaat, dat een bezoek waard is. Bijzonder is ook Alston, dat in het oosten ligt.

Hier herleven oude tijden met de gitzwarte stoom- en diesellocomotieven, die door de vallei in de North Pennines rijden en bepaald niet misstaan in dit landschap. Je kunt hier de hoogstgelegen smalspoortrein van Engeland bekijken. De wegen maken deze vakantie compleet. Ze zijn smal, maar goed berijdbaar, rijkelijk voorzien van bochten en hebben hellingspercentages tot 30%! Vooral de Wrynose Pass, Honister Pass en Hardknott Pass zullen je imponeren. Je zou er bijna voor gaan emigreren.

Horizon-Motor-Reizen---Triumph-Factory-Blom-on-Tour-2019-218
Horizon-Motor-Reizen---Triumph-Factory-Blom-on-Tour-2019-225

Fraaie toeristische route terug

Na 5 dagen rij je via een fraaie toeristische route weer terug naar Newcastle waar in de namiddag vertrekt de ferry naar IJmuiden, 's avonds geniet je nog van het laatste diner aan boord van de ferry en na nog enkele drankjes in de bar ga je terug naar je hut. De volgende ochtend kom je aan in IJmuiden waar je afscheid neemt van alle andere deelnemers en vervolgens vertrek je terug naar huis. 

Boek nu