+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

Meer dan 50 bestemmingen in Europa

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Duitsland - Groepsreis Thüringen Woud met Koningsdag

23 april tot 27 april

vanaf €369

Volop genieten in Oost-Duitsland

Toe aan een break? Boek dan deze reis naar het Thüringer Wald. Toerend langs de uitgestrekte en afwisselende natuurgebieden ontdek je hoe mooi deze streek is. Regelmatig waan je je hier in de middeleeuwen door de vele goed bewaard gebleven kastelen, burchten en stadscentra uit vroeger tijden. Hou je van natuur én cultuur, dan voel je je hier absoluut in je element.

Ervaringen van onze klanten

Een perfect verzorgde reis, mooie routes en wederom een leuke groep gelijkgestemden. Paar dagen heerlijk kunnen sturen en met hulp van Carlo en Bert aan de rijvaardigheid kunnen werken. Ik kijk al uit naar de volgende trip.

2015-05-04

Leen B. Noort Thüringen Woud 27 april tot 2 mei Zoals ik het gewend ben bij HMR, alles meer dan goed geregeld. De andere gasten waren een hele gezellige groep ongeregeld, maar zonder hen zou niet gaan.. Lees verder

2015-05-03

Reis Thüringen april 2015 Allereerst, ik word niet betaald voor onderstaand commentaar dat uit vrije wil is geleverd. Regen en kou (op een halve graad na het vriespunt bereikt) die de pinlock hebben doen capi.. Lees verder

2015-05-02

Na een paar jaar weer een groepsreis meegemaakt. Het weer was heel de week super. 30+. Door omstandigheden een klein gezelschap. 10 motoren. Maar dit mocht de pret niet drukken.Carlo had alles super geregeld. Hotel en eten was dik in orde! Mooie r.. Lees verder

2014-06-29

Het Thüringer Wald heeft veel te bieden

Monumenten bijvoorbeeld. Zo prijkt onder meer Wartburch in Eisenach op de UNESCO werelderfgoedlijst en is het natuurgebied Vessertal een beschermd reservaat. De steden en dorpen zijn eveneens een bezienswaardigheid met schitterende vakwerkhuizen en kerken. Daarnaast staat de streek bekend om zijn rijke culturele verleden: beroemdheden als J.S. Bach, Brahms, Carl Zeiss, Goethe, Schiller en Maarten Luther vonden juist híer inspiratie.

Gezellig hotel in Oost-Duitsland

Voor deze reis is hotel Wutzler in Miesitz ons basiskamp. De kamers van dit hotel hebben een douche, toilet en tv. Beneden is een gezellige bar en ook het restaurant waar 's ochtends een uitgebreid ontbijtbuffet klaarstaat en 's avonds een heerlijk 3-gangenkeuzediner met lokale specialiteiten wordt geserveerd. Bij aankomst bij het hotel maak je kennis met de reisbegeleiding en de andere groepsleden. Je bepaalt zelf of je de streek alleen of met samen anderen verkent.

IMG0979
IMG0964

Afwisselend landschap

De eerste tocht leidt naar het oostelijk gelegen Ertsgebergte en de tweede naar het Schiefergebergte. De derde route brengt je in het zuidoosten. Daar kun je het Deutsch-Deutsches Museum in Mödlareuth bezoeken. Dit dorp is net als Berlijn decennialang door een muur in tweeën gesplitst. Het museum geeft een goed beeld van het dagelijks leven in die tijd. Voor de liefhebbers is een mooie, tweedaagse terugreis uitgezet, die voornamelijk over secundaire wegen voert. Hiervoor is een extra overnachting in Sauerland mogelijk. Wie eerder thuis wil zijn, kan (gedeeltelijk) via de snelwegen rijden.