+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Lees de ervaring van Hans van Rooij

Lofoten

20180703173532

Hans van Rooij

17-07-2018

Uit en thuis reden wij (vanuit Brabant) 6.550 km over goede wegen. Slechts een klein stukje was gravel en heel goed te doen.

De routes zijn prima voor de geoefende motorrijder te doen. Overigens mooier (bochtiger) dan ik vooraf gedacht had. We hebben hier en daar een pasje extra gepakt wat zeer de moeite waard is. Wij hebben de reis zonder rustdag gedaan en dat zijn dan dagen van 7 a 8 uur op de motor. Je stapt echter regelmatig af om al het moois te bewonderen. Wij waren zo'n 10 uur per dag onderweg.

De hotels onderweg zijn 'standaard'. Het is verstandig om de dag voor aankomst te bellen dat je later komt en een tafel wilt reserveren voor het diner. Over het algemeen was het diner en ontbijt ruim voldoende. In het weekend opletten dat het restaurant vroeger gesloten kan zijn (dat hoor je dus ook als je vooraf even belt). Iedereen spreekt gewoon Engels.

Onderweg maak je veel gebruik van veerboten. Er zijn gratis boekjes te krijgen met de vaartijden. Erg handig om je vertrektijd en pauzes te plannen. Je kunt zomaar een uur op een veerboot wachten als hij net vertrokken is en dat is jammer en de dagrit kost dan nog meer tijd. Meestal wacht je ook op een parkeerplaats zonder beschutting. Plannen is dus handig!

Tanken is nooit een probleem en bij de tankstations kun je meestal verse broodjes kopen. Koffie is er overal, maar niet altijd met koffiemelk :-)

Noorwegen is geen EU land en betaal je dus extra voor pinnen onderweg. Wij betaalden de veerboten contant en bij het tanken gaven we de slang door. Dat scheelt je € 1,20 per betaling.

Als je persé bezienswaardigheden onderweg wilt zien dan moet je die zelf in de route zetten. Dat zou beter kunnen vanuit de organisatie.

Afsluitend: Aanrader, wat is Noorwegen een prachtig land!