+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Lees de ervaring van Eelke en Geeske

Toscane / Umbrie

Eelke en Geeske

05-08-2015

Het was fantastisch, mooie hotels, lekker gegeten. Het was erg warm dus we hebben ook 2 rustdagen gehad.

We komen uit Friesland en moesten eerst een hotel in het zuiden van Duitsland zoeken in de omgeving van Ulm. De volgende dag zijn we via  de Fernpass en de Brennerpass naar de Dolemieten naar Arabba gegaan.

Het hotel was heel goed, mooie kamers, heel goed gegeten, leuk personeel.

Vandaar over de Passo Pordoi  en een mooie route (die van jullie) naar Maranello gereden. Het Ferrari hotel, dat was een mooi hotel. Alleen ’s avonds met het eten was niet zo’n leuke ervaring. Het Paddock restaurant waar we een voucher voor hadden was maandags gesloten.  Een alternatief was om in het naastgelegen selfservice restaurant gratis te eten. Dat heeft ons niet goed voldaan. We hadden eten uitgezocht, bij de kassa duurde het wel tien minuten (na overleg met het hotel hoe dit betaald moest worden etc.) Het eten was inmiddels koud en smaakte niet meer.

De volgende dag zijn we richting Toscane gegaan. Een fantastische route, veel bochten en bos, het was warm (35 graden!) dus die bomen waren lekker. In San Gimignano was het hotel fantastisch, met een heerlijk zwembad waar de handdoeken voor je klaar lagen om te zonnen op een ligbed. Het restaurant waar we konden eten was ook fantastisch, leuke bediening en prima eten. We kregen elke avond een voorafje.

De volgende dag hadden we een rustdag na al dat motorrijden en de hitte. We zijn het stadje ingegaan dat de moeite waard was, een terrasje gepakt en ’s middags naar het zwembad om lekker uit te rusten en te zwemmen.

Toch wilden we wat van Toscane zien en hebben de volgende dag de korte rit gereden. Het gaf ons een mooie indruk van de omgeving met de cipressen. In een klein stadje onderweg koffie gedronken.

Ook hebben de rit Toscane Siena gedaan. Dat was weer genieten. Natuurlijk moesten we naar het mooie plein in Siena (waren er al eens eerder geweest).

Na vier nachten in Toscane gingen we richting Umbrië, daar was het nog iets warmer (37 graden, soms wel 40) Mooie route, prachtige uitzichten. Je moet het gewoon zelf zien, het is niet allemaal te beschrijven.

Het hotel in Todi was ook heel goed, ook met een zwembad, waar we natuurlijk direct gebruik van gemaakt hebben na de warme rit. ’s Avonds lekker gegeten op het terras buiten.

De eerste dag in Todi hebben we ook dat stadje bezichtigd, een heel mooi stadje. Fijn op het terras op het plein koffie gedronken en veel gebouwen bekeken, later ’s middags weer naar het zwembad.

Ook weer een tocht gereden Umbrië zuid kort hebben we gedaan. Onze Garmin liet ons in de steek, we hadden geen satelliet verbinding. Hadden gelukkig de route op papier bij ons voor aanknooppunten.

De wegen waren op sommige plaatsen wel slecht, veel gaten.

Todi moesten we de volgende dag ook weer verlaten om naar San Marino te gaan. Weer hadden we geen satelliet verbinding, moesten weer via de kaart. Hierbij was het wel handig geweest dat we die aanrijroute op papier hadden gehad. Moesten de weg naar het hotel Primavera vragen. Ook dit was een prima hotel en hebben daar lekker gegeten.

De volgende dag weer op naar het noorden naar Maranello. Onderweg nog langs het circuit in Imola geweest en het Ferrari museum. In het hotel aangekomen (de kamer was nog mooier als op de heenreis) bleek het restaurant weer gesloten te zijn wegens mis-management. Het alternatief was nu om met de taxi naar het Pavarotti restaurant gebracht te worden op kosten van het hotel. Daar namen wij genoegen mee. Het was daar geweldig, we werden leuk ontvangen en heerlijk gegeten en hoefden niets te betalen.  De volgende dag bij het inleveren van de sleutel het hotel een compliment gegeven voor de goede oplossing.

We moesten al weer naar Arabba de volgende dag. We gingen eerst een groot gedeelte over de autostrada, schoot mooi op, daarna een mooie route en via de Passo Pardoi kwamen we weer in Arabba.

We konden het hotel en ook was er een groep van Horizon reizen in het hotel. ’s Avonds na het eten met Carlo gesproken en met mensen die op de heenreis naar Toscane gingen en ze tips gegeven voor onderweg.

Helaas moesten we de volgende dag vroeg ontbijten (7.00 uur) want wij hadden dinsdag een bericht ontvangen dat een zoon van een vriend van ons was overleden en zaterdag gecremeerd werd. Daar moesten wij naar toe en besloten om in één dag naar Friesland te gaan.  We zaten om 7.30 op de motor en waren ’s avonds om plm. 24.00 uur thuis (na vele filles en ongelukken onderweg).

We hebben een prachtige vakantie gehad, ondanks het vervelende einde.

Dit was onze vierde motorvakantie met Horizon Reizen en zal vast niet onze laatste zijn. Alles is prima geregeld.

 

Groetjes van Eelke en Geeske de Jong