+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Lees de ervaring van Sytze Van der Veen

Groepsreis Dolomieten Juli

DSC0519

Sytze Van der Veen

24-07-2017

 

Recensie motorgroepsreis Italië 16-22 juni 2017

Voor mij de eerste keer dat ik in het buitenland zover op vakantie ging alleen.
Mijn keuze voor deze reis was omdat je de ondersteuning hebt van een groep en georganiseerde routes waarbij je elke dag terug komt op een vaste plek.

Dag 1.
Ik maakte gebruik van overnachtingmogelijkheid in Ulm hotel Löwen ***
daarbij maakte ik gebruik van de aanrij route van horizon.

De aanrij route vond ik persoonlijk te lang en viel tegen. De aanrijroute ging vooral over b wegen met daarbij stuken snelweg waar je van plaats naar plaats ging. Het gedeelde langs het water was wel mooi. Uiteindelijk bijna 12 uur lang op de motor gezeten, dit was voor mij voor een eerste dag iets te lang.

Het hotel Löwen is een klein hotel in een doodlopende weg net buiten het centrum. De kamer ziet er netjes uit en het bed slaapt goed, enige wat ontbreekt is een koelkastje. De kamer zelf vond ik redelijk warm. Het ontbijt was goed en kan vanaf 7 tot 10 genuttigd worden.

Dag 2.
Ook hier weer de mogelijkheid om de route te volgen van horizon, echter ivm de tegenvallende route zelf besloten om het eerste gedeelte over te slaan en pas richting de grens de route op te pakken. Vanaf daar begint de route al een beetje te lijken op wat je gaat krijgen in Italië. Let op dat je door de felbertauerntunnel gaat en hier 10,- euro tol moet betalen. Deze tunnel ga je ook op de terugweg krijgen.

Aangekomen in het hotel zitten er al een aantal deelnemers te wachten op de volgende, ook de reisbegeleider is inmiddels aanwezig en heet mij welkom. Na het inchecken kun je met de groep savond al genieten van een 3 gangen menu welke elke dag op verschilt.  

Dag 3 t/m 5
Elke dag een nieuwe route vanuit horizon. De routes beginnen rustig en eindigen in pas naar pas.
de wegen zijn niet altijd van de beste kwaliteit let dus op de hobbels. Door de ligging van het hotel kom je altijd door 1 van de 2 passen hierdoor lijkt het eindstuk van de route vaak het zelfde.
een aantal routes leiden je ook door weggetjes die niet breder zijn dan een fietspad waarbij de weg 20% omhoog of omlaag gaat erg uitdagend dus. De routes worden ondanks dat ze worden aangeleverd in GPX soms vreemd berekend waardoor je soms 500 meter ergens linksaf gaat en vervolgens kan omdraaien of een doorgaande weg hebt en de navigatie je ineens een geitenpad op wilt sturen. Hou je eigen verstand er dus bij en vaar niet altijd op de navigatie.
Let bij de routes op de tankmogelijkheden soms lijkt de route maar 70 kilometer nog lang maar doe je wel 2 uur over. Langs de routes genoeg mogelijkheden om iets te eten en drinken.

Hotel Evaldo ****

Hotel ligt in de vallei waardoor het na 4 uur vaak snel koud word.
omdat het hotel in de vallei ligt heb je maar 1 echte mogelijk om vlakbij te tanken.

De kamer voldoet aan alle gemakken en word elke dag netjes gemaakt. Je krijgt de mogelijkheid tot een koelkastje met water 2,- euro per flesje. Er word niet moeilijk gedaan om eigen drinken er in te zetten. Omdat het hotel 4 sterren is zijn de prijzen er ook na, ga voor een glas cola uit van 3,50 en voor een biertje of wijntje 5 euro. Bij elke bestelling word er gevraagd naar je roomnummer en moet je een handtekening zetten.
Elke dag is er een menu met veel pasta gerechten. Het toetje bestaat voornamelijk uit zoetigheid.
Het ontbijt is uitgebreid en er word altijd gevraagd of je koffie en een eitje wilt hebben.

Het hotel heeft een garage waar de motor in kan staan en heeft voor de liefhebber een hogedrukspuit om de motor schoon te maken.

Terugweg heb ik de route gevolgd van horizon.
hierbij kwam je in Zwitserland nog door een paar mooie gebieden en via Gerlos alpenstrasse waarbij 6,- euro Tol betaald moest worden.

Kosten motorrijden:

TOL: 26,- 2x felbertauerntunnel , 1x Gerlos alpenstrasse
Benzine: Ongeveer 300,- euro

Al met al een geslaagde vakantie die zeker nog eens via Horizon geboekt gaat worden.