+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Al 6.875 tevreden reizigers gingen je voor!
Boek deze merkreis eenvoudig en snel.

Boek nu

Europa - World Ducati Week 2020

13 juli tot 24 juli

vanaf €1499

Maandag 13 juli: Door het Pfalzerland en de Elzas naar het Zwarte Woud

Je begint vandaag direct met een stevige dag route van ruim 500 km waarvan de eerste 300 km snelweg zijn. Het is mogelijk zelf een overnachting te boeken in de buurt van Venlo zodat je op tijd kunt vertrekken aan deze dag. Er wordt om 08:30 uur verzameld bij de McDonalds in Kaldenkirchen. Je wordt ontvangen door de reisbegeleider en maakt kennis met de andere deelnemers aan deze rondreis. Hierna vertrek je op eigen gelegenheid richting het Zwarte Woud. Je verlaat de snelweg bij Kaiserslautern en hier start vrijwel direct een prachtige stuurweg van meer dan 20 km lang dwars door een natuurgebied, de B48. Daarna kom je al snel bij de grens van Frankrijk waar je de Elzas in rijdt om nog enkele leuke "colletjes" mee te pikken voordat je de grens met Duitsland weer over gaat een aankomt bij het hotel. Je parkeert je motor op de binnenplaats van het hotel en kunt op het terras genieten van een lekker Duits biertje. Rond 19:00 uur zal er samen gedineerd worden en er staat al direct een culinaire verassing op je te wachten.

Ervaringen van onze klanten

2018-07-30

Dit jaar voor het eerst op bedevaart naar de WDW in Italie geweest. Een evenement welke ik aan elke Ducatist kan aanraden! Wil je dit twee-jaarlijkse event combineren met een pracht aan ervaringen, leuke vriendschappen op doen en ontelbare.. Lees verder

2016-07-15

Er zijn niet zo veel dingen belangrijk tijdens een motor reis.Met mooie routes, lekker eten en goede hotels ben ik al snel tevreden. :-)En dat is precies wat je krijgt bij Horizon Motor Reizen.Dat er ook nog aandacht aan mo.. Lees verder

2016-07-12

Als enige vrouw tussen het reisgezelschap én als enige duopassagier heb ik een geweldige reis gemaakt. De uitgezette routes waren bijzonder mooi, de hotels en eten meer dan prima. De informatievoorziening tijdens de reis en de reisbegeleidi.. Lees verder

2016-07-11

Op verzoek en in samenwerking met Carlo een op maat gemaakte reis voor Ducatitisten samengesteld. Met hoofdzakelijk Multistrada's, een Monster en een "verdwaalde" Fazer en Tuono, schitterende routes richting de WDW gereden. Als "tussenstop" het ge.. Lees verder

2016-07-11

Dinsdag 14 juli: Door het Zwarte Woud richting Zwitserland

Na een goed ontbijt vertrek je voor een prachtige route door het Zwarte Woud richting Zwitserland. Je vertrekt vanuit het hotel en rijdt vrijwel direct de mooie brede stuurwegen van het Zwarte woud op. Via diverse K, L en soms B wegen bereik je na ruim 100 km sturen de grens met Zwitserland. Hier krijg je een wat drukker gedeelte door het noordelijke gedeelte van Zwitserland waar veel industrie gevestigd is. Daarna rijdt je naar enkele van de mooiste bergpassen van Europa maar eerst ga je over de Brünigpass. Een leuke pas van iets meer dan 1000 meter hoogte. Niet veel later rijdt je de beroemde Grimselpas naar boven en zie je de "Totensee" liggen. Totesee is een klein natuurlijk meer aan de Grimselpas in Zwitserland. Vanaf hier rijdt je de Grimselpas naar beneden richting het hotel gelegen aan de Furkastrasse.

Woensdag 15 juli: Via de Furka, de Oberalp, de Albula en de Ofenpas de Umbrail op

Vandaag vertrek je vanuit het hotel in dezelfde richting als hoe je gister gekomen bent. Dit duurt echter niet lang wanneer de begint aan de eerste bekende pass van vandaag namelijk de Furkapass. Je stijgt direct naar ruim 2400 meter en omdat het nog vroeg is lijkt het erop of deze weg er alleen voor jou is neergelegd. Niet veel later zie je de tweede pas van vandaag al liggen, de Oberalp. Ook deze brengt je naar een hoogte van 2000 meter. Daarna volg je enkele grotere doorgaande wegen tot je bij de Albulapas aankomt welke je opnieuw de hoogte instuurt. 2315 meter om precies te zijn. De passen volgen elkaar vanaf nu in een rap tempo op want voor je het weet rijdt je de Ofenpass naar boven naar ruim 2100 meter. Vlak daarna klim je via de smalle weg van de Umbrail naar boven. Enkele jaren geleden was een groot gedeelte van deze pas nog onverhard maar inmiddels is alles voorzien van prachtig asfalt en een hoogte van 2501 meter. Boven aangekomen in Italië kun je er nog voor kiezen de wereldberoemde Stelvio pas naar beneden en terug naar boven te rijden, gewoon omdat het kan. Vervolgens rijdt je verder naar beneden aan de achterkant van de Stelvio naar Pone di Legno waar je incheckt bij het volgende hotel.

Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Zwarte-Woud-2018-19
Horizon-Motor-Reizen---75-Passen-Special-59

Donderdag 16 juli: Via Lago di Garda naar Bologna

Na een stevig ontbijt start je de motor om vandaag verder richting het Zuiden af te zakken. Via een aantal mooie SS wegen door Italië kom je terecht op Passo di Croce Domini welke je brengt in natuurpark Parco dell'Adamello. Deze pas is net geen 1900 meter hoog. Vanaf hier kom je aan bij Lago d'idro, een kleiner onbekender meer waar je langs af rijdt richting het grote bekende meer Lago di Garda. Via Parco dell'Alto Garda Bresciano kom je langs een mooi bergmeer Lago di Valvestino om vervolgens af te dalen richting Lago di Garda. Het blijft een bijzonder uitzicht. Na een gedeelte langs het meer te hebben gereden kom je aan bij de snelweg welke je over de Poovlakte richting Bologna waar je natuurlijk even langs de Ducati fabriek rijdt om even een foto te maken van jou motor voor de poort waar hij ooit uitgekomen is. Daarna rijdt je verder naar het hotel.

Vrijdag 17 juli: door de Apenijnen richting Misano World Circuit "Marco Simoncelli"

Deze dag kun je uit 2 mogelijkheden kiezen. De eerste optie is een rondleiding door de Ducatifabriek. Wat je daar gaat zien, verklappen we niet, maar dat het genieten wordt, is zeker. Na de rondleiding heb je voldoende tijd om ook het Ducatimuseum te bezoeken. Dit museum is volledig gerenoveerd en in september 2016 heropend. Een aanrader! Daarna pak je de snelweg naar Misano.

Als je liever op je motor zit, kun je een schitterende dag route door de Apennijnen en Oost-Toscane maken. Deze route leidt naar je volgende onderkomen: een prachtig hotel aan zee in Gabicce Mare. Vrijdagavond is de Ducati parade langs de Adriatische kust. Open voor alle deelnemers, ze zullen aan het einde van de eerste dag in Misano starten en de rijders begeleiden met een spectaculaire tocht door de kustplaatsen grenzend aan WDW's thuisbasis mag je eigenlijk al niet missen !

Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Ducatie-Factory-2019---AS-17
WDW-2016-2-29

Zaterdag 18 juli: Bezoek World Ducati Week

Vandaag bezoek je het WDW en geniet je van ontelbaar veel Ducati's, shows, stands, races, en nog veel meer. Natuurlijk ga je op de motor naar het circuit. Alle tickets om binnen te komen zijn door Horizon geregeld dus je kunt genieten van een prachtige dag vol Ducati plezier. 's avonds is het traditie het centrum in te gaan om gezellig met z'n allen een feestje te bouwen.

 

Zondag 19 juli: World Ducati Week, dag 2

Op zondag heb je wederom 2 opties. Je kan een 2e bezoek brengen aan de WDW. Er zijn diverse leuke shows die je kunt bekijken en activiteiten waaraan je kunt deelnemen, zoals het maken van een proefrit. De basis voor de WDW is al op 4 juli 1926 gelegd. Die dag richtten de broers Ardiano, Bruno en Marcello Cavallieri Ducati -ondersteund door hun vader Antonio- het bedrijf Società Scientifica Radio Brevetti Ducati op. Het in Bologna gevestigde bedrijf heeft sindsdien een ongeëvenaarde ontwikkeling doorgemaakt met als resultaat een motorfiets met een onnavolgbaar design en een sterk sportief karakter. Er worden nog ontzettend veel meer dingen georganiseerd op zonder dus kijk voor de meest actuele informatie op http://wdw.ducati.com 

De 2e optie is om een mooie rondrit door de Apennijnen te maken. Hierbij bezoek je onder meer het geboortedorp van de bekende motorcoureur Valentino Rossi en het Rossi Café.

Ducati-1-WDW-2018---Horizon-Motor-Reizen-110
Ducati-1-WDW-2018---Horizon-Motor-Reizen-120

Maandag 20 juli: Een rustdag of prachtige rondrit in de Apenijnen 

Mocht je de afgelopen dagen toch iets teveel gefeest hebben dan kun je vandaag lekker bijkomen aan het zwembad van het hotel of natuurlijk aan het strand wat je vanuit het hotel ziet liggen en niet verder dan 5 minuten lopen is. Mocht je na twee dagen rondlopen al weer jeuk krijgen in je rechter pols dan is er natuurlijk ook een heerlijke rondrit beschikbaar om te rijden zodat je de prachtige wegen in dit gebied leert kennen en daarna begrijpt waarom enkele van de beste motor coureurs hier vandaan komen. 's avonds staat opnieuw een heerlijk diner op je te wachten in het luxe hotel aan zee.

Dinsdag 21 juli: Passo San Boldo, Passo Duran, Passo Staulanza

Je begint aan de terugreis richting de Dolomieten. De eerste 300 km over de 'Povlakte' van Italië rijd via de snelweg. Des te sneller kun je beginnen aan de passen van de Dolomieten, die je al van ver kunt zien liggen. Eenmaal hier aangekomen pak je natuurlijk Passo San Boldo mee met haar verkeerslichten en vele haarspelden in de tunneltjes. Deze pas naar boven geeft het duidelijk aan, je bent in de Dolomieten. Daarna volgen verschillende mooie wegen elkaar op en via de Passo Duran, Passo Staulanza bereik je het hotel in Arabba. Je kunt je motor in de garage parkeren. Op het grote terras kun je nagenieten van deze route en nog wat napraten over de afgelopen dagen tijdens het WDW.

Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Dolomieten-2018-13
Horizon-Motor-Reizen---Groepsreis-Tirol-Karinthie---JD-284

Woensdag 22 juli: Großglockner Hochalpenstraße

Met weemoed neem je afscheid van het hotel in Arabba en rijdt je vrijwel direct een schitterende bergpas op, Passo di Giau. Over verschillende onbekende passen rijdt je verder richting de grens van Oostenrijk waar je de Plöckenpass oprijdt om zo Oostenrijk binnen te rijden. In Oostenrijk kom je al snel aan op de B107, oftewel de Großglockner Hochalpenstraße. Deze panoramische tolweg is een genot om te rijden en heeft adembenemende uitzichten en brengt je tot een hoogte van 2504 meter. Je ziet hier dat het landschap van Oostenrijk heel anders is dat dan van Italië. Je vervolgt je weg en voor je het in de gaten hebt sta je bij de grens van Duitsland. Niet veel verder ligt het hotel voor vandaag, een echt heerlijk Duits hotel met een heerlijk terras om bij te komen van deze indrukwekkende dag.

Donderdag 23 juli: De Vrijstaat Beieren

Het einde van de reis komt in een snel tempo in zicht. Vandaag rijdt je nog een leuke route door de Vrijstaat Beieren op weg naar Neurenberg. Bergen komen we niet meer tegen, het zijn hoogstens heuvels geworden en de haarspelden hebben we ingeruild voor glooiende bochten welke met een snelheid genomen kunnen worden die helaas niet toegestaan is. Via kleinere en grotere plaatsen en wegen rijdt je bij Ingolstadt de Donau over op weg naar Neurenberg waar het hotel voor vandaag staat.

IMG5858
IMG0287

Vrijdag 24 juli: De laatste route naar huis...

Na het ontbijt neem je afscheid van je reisgenoten die inmiddels wel goeie vrienden lijken. Voor de laatste keer pak je je bagage in en bind deze op je motor. Je kunt nog kiezen om een route te rijden of om de motor nog eens goed de sporen te geven op de Duitse Autobahn. Eenmaal thuis aangekomen krijg je gegarandeerd heimwee naar alles wat deze reis je gebracht heeft. Via de app groep zul je nog lang contact houden met je nieuwe Ducati vrienden die je gemaakt hebt tijdens deze reis.

Boek nu