+31 (0) 493 320235
Horizon Check Icon

Grootste aanbieder van Nederland & België

Horizon Check Icon

Door onze klanten met een 8,6 gewaardeerd

Horizon Check Icon

100 bestemming in 24 landen

Horizon Telephone Icon

Voor meer informatie:
+31 (0) 493 320235

Europa - Ducati - Rondreis Europa met fabriek bezoek

19 juli tot 27 juli

vanaf €949

Bezoek de Ducati fabriek en het museum in Bologna

( 1- persoonskamers zijn volgeboekt )

Heb je altijd al een keer in de Ducati fabriek willen gaan kijken, hoe die schitterende Ducati's gebouwd worden? Met deze reis kan dat! Natuurlijk met een mooie rondreis door Europa, immers liggen er tussen Nederland en Italië heel wat mooie bochten en bergpassen op je te wachten. We hebben er, samen met Ducati, voor gezorgd dat er voor jullie een extraatje aan de rondleiding door de fabriek vast zit!
Daarnaast bezoeken we natuurlijk ook het museum waar je de gehele historie van het merk te zien krijgt.

Ervaringen van onze klanten

Ik heb onlangs de Europa - Ducati - Rondreis Europa met fabriek bezoek gereden en mag wel zeggen dat het een geweldige ervaring is geweest! Prachtige routes over de mooiste passen door de Alpen en de Dolomiti en oo.. Lees verder

2017-07-10

Dag 1

We verzamelen al vroeg bij Ducatidealer Moto Puro in Nuenen. Je wordt ontvangen door de reisbegeleider en maakt kennis met de andere deelnemers aan deze rondreis. Hierna vertrek je op eigen gelegenheid richting de Franse Elzas. De route verloopt via de Eifel en het laaggebergte Hunsrück. Na ongeveer 300 km bereik je hotel Le Cleebourg waar je overnacht. Het hotel is nieuw en slechts enkele kilometers verwijderd van de Duitse grens. Het heeft ruime kamers met douche en toilet. De motor kun je parkeren op een privéparkeerplaats. 's Avonds kun je gebruikmaken van een heerlijk dinerbuffet en in de gezellige bar nog wat napraten over de eerste dag.

Dag 2

De route leidt je door de Franse Vogezen en het Zwarte Woud richting Bad Waldsee. In de Vogezen rij je over rustige, kleinere wegen én over prachtige lage bergpassen. Na ruim 250 km heerlijk slingeren door de mooie bossen van deze omgeving bereik je een pont. Die brengt je gratis van Frankrijk naar Duitsland. Je rijdt het Zwarte Woud binnen en over prachtige wegen en door dichte bossen bereik je na een kleine 150 km het hotel bij Bad Waldsee. De route voor deze 2e dag gaat over kleinere wegen en is best stevig. Vind je het fijner om over wat grotere wegen door Frankrijk en Duitsland te rijden, dan kan dat natuurlijk.

Horizon-Motor-Reizen---Oostenrijk-Vorarlberg-2016-160
Ducati-1-WDW-2018---Horizon-Motor-Reizen-51

Dag 3

Vanaf Bad Waldsee rij je via een prachtige route langs de Bodensee Oostenrijk binnen. Hier beginnen de passen vrijwel direct. Je rijdt via de hoge bergtoppen door Vorarlberg richting Italië. De uitzichten onderweg zijn ongekend prachtig. Tijdens deze route bedwing je diverse passen, zoals de Hahntenjoch, Timmelsjoch, Sella Pass en de Pordoi Pass. Na al die passenpracht arriveer je in hotel Evaldo in Arabba. Dit hotel heeft een binnenzwembad, meerdere sauna’s, een whirlpool, fitnessruimte en een Turks stoombad. Lekker om te ontspannen! De kamers zijn ruim, gezellig en zeer comfortabel. Ze hebben een bad of douche, toilet, tv en telefoon. Vanuit het hotel heb je direct zicht op het imposante Sellamassief. Het restaurant is gezellig ingericht en de bar -met buitenterras- straalt een gastvrije sfeer uit. Je motor overnacht in de ruime, overdekte parkeergarage. Naast de garage kun je je motor eventueel een was- en poetsbeurt geven.

Dag 4

Het is meteen goed wakker worden op deze 4e dag. Want enkele kilometers nadat je het hotel verlaten hebt, rij je de eerste pas al op. Er volgen er meer vandaag. Veel meer. En ook nog in een rap tempo. Voor je het weet heb je de eerste 150 km er al opzitten. Na de laatste pas van deze dag rij je over de 'Povlakte' van Italië. Vanaf hier ga je over grotere, doorgaande wegen en snelwegen naar het hotel in Bologna.

Dag 5

Deze dag staat in het teken van de rondleiding door de Ducatifabriek. Wat je daar gaat zien, verklappen we niet, maar dat het genieten wordt, is zeker. Na de rondleiding heb je voldoende tijd om ook het Ducatimuseum te bezoeken. Dit museum is volledig gerenoveerd en in september 2016 heropend. Een aanrader!

Horizon-Motor-Reizen---Ducati-Borgo-Panigale-4
Horizon-Motor-Reizen---Italie-Dolomieten-2016-51

Dag 6

Je begint aan de terugreis richting de Dolomieten. De eerste 300 km over de 'Povlakte' van Italië rij je opnieuw over grotere wegen en snelwegen. Des te sneller kun je beginnen aan de passen van de Dolomieten, die je al van ver kunt zien liggen. Het volgende deel van de route is opnieuw prachtig met magnifieke wegen en adembenemende uitzichten. Na 150 km bereik je het hotel in Arabba: het al bekende hotel Evaldo. Je kunt je motor in de garage parkeren

Dag 7

Tijdens de route naar Zwitserland rij je 'm tegemoet: de wereldberoemde Stelviopas. Maar eerst rij je in tegengestelde richting een route die je al eerder tijdens deze reis hebt gemaakt. Je zult merken dat het richtingsverschil voor een totaal andere beleving zorgt. Vervolgens rij je over geweldige stuurwegen de Stelviopas op. We raden je aan om -eenmaal op de Stelvio- nog iets verder naar boven te rijden. Daar ligt een klein restaurantje dat 'Tibet' heet. Hier kun je tijdens je lunch genieten van een adembenemend mooi uitzicht op de omgeving. Van hieruit vervolg je je weg naar je hotel dat dicht bij Davos ligt. Het hotel heeft een eigen tankstation. Wel zo handig. 's Avonds dineren we gezamenlijk. Gespreksstof zal er meer dan genoeg zijn

 

PICT20160902134234
PICT20160902161746

Dag 8

Na een stevig ontbijt verlaat je de hoge bergen. Ze maken langzaam maar zeker plaats voor de glooiende heuvels van het Zwarte Woud. Terug in Duitsland kun je na een kleine 200 km een bezoek brengen aan de watervallen van Schaffhausen. Als je de watervallen van dichtbij wilt meemaken dan kan dat via een boottochtje. Hierna rij je over de mooie brede en bochtige wegen van het Zwarte Woud naar het hotel, waar je de rest van de groep weer ontmoet. Je overnacht in een moderne ruime kamer, die voorzien is van een douche, toilet en tv. Dat het hotel een eigen restaurant heeft dat de lat culinair gezien hoog legt, zul je ’s avonds tijdens het diner wel merken: de gerechten zijn werkelijk verrukkelijk.

Dag 9

Met een laatste mooie route rij je weer terug naar Nederland. Je rijdt door het Zwarte Woud over de fabelachtig mooie Schwarzwaldhochstraβe. Deze legendarische 'straat' heeft een lengte van meer dan 60 km en geeft om de paar meter een ander weergaloos uitzicht op het Zwarte Woud. Hierna rij je een klein stukje via Frankrijk richting Kaiserslautern. Daar neem je de B48 die je naar een schitterend bochtige weg leidt, die verdacht veel op een circuit lijkt. Na 300 km bereik je de snelweg (A61) en kun je rechtstreeks naar Nederland terugrijden. Daar aangekomen heb je 3000 km op de teller staan, ben je door 6 landen gereden én een fenomenale Ducati-ervaring rijker  Dat moet een goed gevoel geven!

 

Horizon Motor Reizen rijdt met deze reis mee en zal dagelijks de routes toelichten en bezienswaardigheden aangeven. Mocht je met pech te maken krijgen, zoals een kapotte band, dan ondersteunen we je daar graag bij.

Horizon-Motor-Reizen---Zwarte-Woud-2016-68